InPost Paczkomaty 24/7
13.99 zł
Darmowa dostawa od 190 zł
Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
Lepiej zapobiegać niż leczyć" - to powszechnie znana prawda.Celem niniejszej książki jest przedstawienie czynników ryzyka wystąpienia powikłań miażdżycy oraz zaprezentowanie zachowań łagodzących ich oddziaływanie. Proste zmiany w diecie, trybie życia, podejściu do codziennych problemów mogą znacząco poprawić zdrowie oraz długość i komfort życia.
Książka stanowi doskonałe uzupełnienie zaleceń lekarskich. Jest godna polecenia pacjentom jako przystępnie napisany elementarz dotyczący miażdżycy i jej powikłań oraz rzetelne kompendium zaleceń dietetycznych, psychoterapeutycznych i fizykoterapeutycznych. Wysoki poziom merytoryczny opracowania może dostarczyć niezbędnej wiedzy również personelowi medycznemu zajmującemu się tym zagadnieniem.
Dr Witold Piotrowski, kardiolog [z przedmowy do wydania polskiego]
Przyzwyczajenie to druga natura człowieka. Pokutuje więc tkwiące w umysłach wojennego pokolenia przeświadczenie o konieczności jedzenia na zapas - bo może zabraknąć. Kolejny stereotyp jest taki, że jedzenie tłuste jest dobre i podobnie jak wydatny brzuch świadczy o dobrobycie. Słodycze z kolei stanowią nagrodę należącą się nam za sam fakt istnienia. Jeśli na taki model żywieniowy nałoży się wykonywanie pracy bez konieczności wysiłku fizycznego powstaje wymarzona sytuacja do rozwoju miażdżycy w ścianach tętnic. Sprzyjają temu pewne okoliczności towarzyszące, nazywane czynnikami ryzyka. Powszechnie znany jest fakt, że stopień zaawansowania zmian miażdżycowych wzrasta z wiekiem i, że przyspiesza go m.in. cukrzyca, otyłość, podwyższony poziom lipidów, paskudny nałóg palenia tytoniu, brak aktywności fizycznej i nadciśnienie. Ważne jest uświadomienie sobie, że szkodliwość niektórych czynników jest zależna od naszego postępowania i stosowania zaleceń profilaktyki. Celem tej książki jest przedstawienie tych czynników oraz zaprezentowanie zachowań łagodzących ich oddziaływanie. Proste zmiany w diecie, trybie życia, podejściu do codziennych problemów mogą znacząco poprawić zdrowie oraz długość i komfort życia. Autorzy w przystępny sposób przedstawiają skomplikowane zagadnienia powstawania zmian miażdżycowych oraz możliwe powikłania. Starają się przekonać Czytelnika, że to jego własna aktywność poparta silną wolą może uchronić go przed przedwczesną chorobą lub śmiercią; Twoje zdrowie, a nawet życie w dużej mierze zależy tylko od Ciebie. Pomimo wielkiego postępu medycyny, zwłaszcza kardiologii i kardiochirurgii, choroby układu krążenia stale są najczęstszą przyczyną zachorowań i zgonów. Zjawisko to jest o tyle przykre, że dotyczy ludzi młodych, aktywnych zawodowo, dla których powrót do pracy po urazie, jakim jest zawał serca lub udar mózgu, wcale nie jest łatwy.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
Lepiej zapobiegać niż leczyć" - to powszechnie znana prawda.Celem niniejszej książki jest przedstawienie czynników ryzyka wystąpienia powikłań miażdżycy oraz zaprezentowanie zachowań łagodzących ich oddziaływanie. Proste zmiany w diecie, trybie życia, podejściu do codziennych problemów mogą znacząco poprawić zdrowie oraz długość i komfort życia.
Książka stanowi doskonałe uzupełnienie zaleceń lekarskich. Jest godna polecenia pacjentom jako przystępnie napisany elementarz dotyczący miażdżycy i jej powikłań oraz rzetelne kompendium zaleceń dietetycznych, psychoterapeutycznych i fizykoterapeutycznych. Wysoki poziom merytoryczny opracowania może dostarczyć niezbędnej wiedzy również personelowi medycznemu zajmującemu się tym zagadnieniem.
Dr Witold Piotrowski, kardiolog [z przedmowy do wydania polskiego]
Przyzwyczajenie to druga natura człowieka. Pokutuje więc tkwiące w umysłach wojennego pokolenia przeświadczenie o konieczności jedzenia na zapas - bo może zabraknąć. Kolejny stereotyp jest taki, że jedzenie tłuste jest dobre i podobnie jak wydatny brzuch świadczy o dobrobycie. Słodycze z kolei stanowią nagrodę należącą się nam za sam fakt istnienia. Jeśli na taki model żywieniowy nałoży się wykonywanie pracy bez konieczności wysiłku fizycznego powstaje wymarzona sytuacja do rozwoju miażdżycy w ścianach tętnic. Sprzyjają temu pewne okoliczności towarzyszące, nazywane czynnikami ryzyka. Powszechnie znany jest fakt, że stopień zaawansowania zmian miażdżycowych wzrasta z wiekiem i, że przyspiesza go m.in. cukrzyca, otyłość, podwyższony poziom lipidów, paskudny nałóg palenia tytoniu, brak aktywności fizycznej i nadciśnienie. Ważne jest uświadomienie sobie, że szkodliwość niektórych czynników jest zależna od naszego postępowania i stosowania zaleceń profilaktyki. Celem tej książki jest przedstawienie tych czynników oraz zaprezentowanie zachowań łagodzących ich oddziaływanie. Proste zmiany w diecie, trybie życia, podejściu do codziennych problemów mogą znacząco poprawić zdrowie oraz długość i komfort życia. Autorzy w przystępny sposób przedstawiają skomplikowane zagadnienia powstawania zmian miażdżycowych oraz możliwe powikłania. Starają się przekonać Czytelnika, że to jego własna aktywność poparta silną wolą może uchronić go przed przedwczesną chorobą lub śmiercią; Twoje zdrowie, a nawet życie w dużej mierze zależy tylko od Ciebie. Pomimo wielkiego postępu medycyny, zwłaszcza kardiologii i kardiochirurgii, choroby układu krążenia stale są najczęstszą przyczyną zachorowań i zgonów. Zjawisko to jest o tyle przykre, że dotyczy ludzi młodych, aktywnych zawodowo, dla których powrót do pracy po urazie, jakim jest zawał serca lub udar mózgu, wcale nie jest łatwy.