InPost Paczkomaty 24/7
13.99 zł
Darmowa dostawa od 190 zł
Stan książek
Nasze książki są dokładnie sprawdzone i jasno określamy stan każdej z nich.
Nowa
Książka nowa.Używany - jak nowa
Niezauważalne lub prawie niezauważalne ślady używania. Książkę ciężko odróżnić od nowej pozycji.Używany - dobry
Normalne ślady używania wynikające z kartkowania podczas czytania, brak większych uszkodzeń lub zagięć.Używany - widoczne ślady użytkowania
zagięte rogi, przyniszczona okładka, książka posiada wszystkie strony.DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ
Masz tę lub inne książki?
Sprzedaj je u nas
"Hodowla kóz. Rasy, zdrowie, opieka" to kompleksowy poradnik dla początkujących hodowców kóz. Poznaj rasy najlepiej nadające się do hodowli. Dowiedz się, jak opiekować się kozami i w jaki sposób je leczyć.
Kozy można hodować z powodów ekonomicznych. Powszechnie wiadomo, że ich mleko jest bardzo zdrowe, poszukiwane i, co tu dużo mówić, o wiele droższe od krowiego. Ale ostatnimi czasy ludzie zaczęli trzymać kozy po to, aby żyć bliżej natury i czerpać przyjemność z obcowania z tymi przesympatycznymi zwierzętami. Niezależnie od tego, jakie motywy przyświecają akurat tobie, możesz poznać bliżej poszczególne rasy kóz, zasady hodowli, krycia, opieki nad chorymi zwierzętami. Jeśli pragniesz hodować kozy, koniecznie sięgnij po tę książkę!
"Hodowla kóz. Rasy, zdrowie, opieka" autorstwa Helmuta Kühnemanna to znakomity poradnik dla początkujących hodowców. Znajdziesz tu charakterystyki tych ras, które najlepiej nadają się do hodowli. W książce opisano charakterystyczne cechy i specyficzne potrzeby takich ras, jak koza anglonubijska, angorska, barwna niemiecka koza szlachetna, barwna koza holenderska, kaszmirowa, saaneńska, koza z Lasu Turyńskiego, toggenburska, czarnoszyja z Wallis, biała niemiecka koza szlachetna czy też zachodnioafrykańska koza karłowata.
Książka w prosty i przystępny sposób prezentuje zasady hodowli zarówno w koziarni, jak i na powietrzu. Sporo miejsca poświęcono temu, co i w jakich ilościach jedzą kozy. Znajdziesz tu również szczegółowe informacje na temat rozmnażania kóz: krycia, potomstwa, wychowu. Autor zwraca uwagę na kwestie zdrowotne, a mianowicie jak rozpoznawać, zapobiegać i w jaki sposób leczyć choroby tych zwierząt. Nie brakuje tu także omówienia specyfiki poszczególnych produktów, które uzyskujemy dzięki kozom, a więc mleka, mięsa i skór.
Wybierz stan zużycia:
WIĘCEJ O SKALI
"Hodowla kóz. Rasy, zdrowie, opieka" to kompleksowy poradnik dla początkujących hodowców kóz. Poznaj rasy najlepiej nadające się do hodowli. Dowiedz się, jak opiekować się kozami i w jaki sposób je leczyć.
Kozy można hodować z powodów ekonomicznych. Powszechnie wiadomo, że ich mleko jest bardzo zdrowe, poszukiwane i, co tu dużo mówić, o wiele droższe od krowiego. Ale ostatnimi czasy ludzie zaczęli trzymać kozy po to, aby żyć bliżej natury i czerpać przyjemność z obcowania z tymi przesympatycznymi zwierzętami. Niezależnie od tego, jakie motywy przyświecają akurat tobie, możesz poznać bliżej poszczególne rasy kóz, zasady hodowli, krycia, opieki nad chorymi zwierzętami. Jeśli pragniesz hodować kozy, koniecznie sięgnij po tę książkę!
"Hodowla kóz. Rasy, zdrowie, opieka" autorstwa Helmuta Kühnemanna to znakomity poradnik dla początkujących hodowców. Znajdziesz tu charakterystyki tych ras, które najlepiej nadają się do hodowli. W książce opisano charakterystyczne cechy i specyficzne potrzeby takich ras, jak koza anglonubijska, angorska, barwna niemiecka koza szlachetna, barwna koza holenderska, kaszmirowa, saaneńska, koza z Lasu Turyńskiego, toggenburska, czarnoszyja z Wallis, biała niemiecka koza szlachetna czy też zachodnioafrykańska koza karłowata.
Książka w prosty i przystępny sposób prezentuje zasady hodowli zarówno w koziarni, jak i na powietrzu. Sporo miejsca poświęcono temu, co i w jakich ilościach jedzą kozy. Znajdziesz tu również szczegółowe informacje na temat rozmnażania kóz: krycia, potomstwa, wychowu. Autor zwraca uwagę na kwestie zdrowotne, a mianowicie jak rozpoznawać, zapobiegać i w jaki sposób leczyć choroby tych zwierząt. Nie brakuje tu także omówienia specyfiki poszczególnych produktów, które uzyskujemy dzięki kozom, a więc mleka, mięsa i skór.