Książka - 4 godziny by zostać mistrzem nie tylko w kuchni. Totalny poradnik jak żyć i osiągać nieprzeciętne wyniki w dowolnej dziedzinie

DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ

Masz tę lub inne książki?

Sprzedaj je u nas

4 godziny by zostać mistrzem nie tylko w kuchni. Totalny poradnik jak żyć i osiągać nieprzeciętne wyniki w dowolnej dziedzinie

4 godziny by zostać mistrzem nie tylko w kuchni. Totalny poradnik jak żyć i osiągać nieprzeciętne wyniki w dowolnej dziedzinie

DODAJ DO LISTY ŻYCZEŃ

Masz tę lub inne książki?

Sprzedaj je u nas

Jak by to było, gdybyś mógł osiągnąć światowy poziom w dowolnej dziedzinie w ciągu 6 miesięcy lub nawet w krótszym czasie? 4 godziny, by zostać mistrzem nie tylko wkuchni to coś więcej niż książka kucharska. To podręcznik po świecie szybkiego uczenia się.

Przywołując wskazówki i sztuczki zaczerpnięte od szachowych mistrzów, znanych szefów kuchni, profesjonalnych sportowców, sommelierów, supermodelek i wieluinnych osób, Tim Ferriss stworzył „książkę kucharską dla ludzi, którzy nie kupują książek kucharskich”, która jest przewodnikiem zarówno po sztuce gotowania, jak i po życiu. Gotowanie jest tu tylko przyczynkiem do zgłębiania istoty procesu uczenia się na poziomie meta, czyli mechanizmu, dzięki któremu da się opanować każdą umiejętność w możliwie najkrótszym czasie. I nieważne, czy chodzi o lepienie pierogów, naukę pływania, czy rzuty za trzy w koszykówce.


Czytając 4 godziny, by zostać mistrzem nie tylko w kuchni, przede wszystkim nauczysz się, jak:

  • przyswoić sobie wiedzę z 6-miesięcznego kursu gotowania w ciągu 48 godzin,
  • ugotować niesamowitego okonia morskiego w umywalce w ciągu 20 minut,
  • przyrządzić rewelacyjną ucztę clambake w kuble na śmieci.


Te same zasady pozwolą ci również:

  • nauczyć się płynnie mówić po hiszpańsku w ciągu 8 tygodni,
  • zdobyć rekord świata wtango w ciągu 5 miesięcy,
  • zrzucić od 10 do nawet 70 kilogramów dzięki diecieSlow-Carb®.

A to dopiero początek…


SZEŚĆ POWODÓW, DLA KTÓRYCH WARTO PRZECZYTAĆ TĘKSIĄŻKĘ,NAWET JEŚLI NIENAWIDZI SIĘ GOTOWANIA (TAK JAK TIM FERRISS KIEDYŚ)

#1 DOWIESZ SIĘ, JAK W REKORDOWYM TEMPIE OSIĄGNĄĆ WYSOKI POZIOM UMIEJĘTNOŚCI W DOWOLNEJDZIEDZINIE.

Można w ciągu pół roku do roku, a nawet w ciągu 6–12 tygodni osiągnąć poziom światowy i znaleźć się w gronie 5 procent najlepszych na świecie specjalistów właściwie w dowolnej dziedzinie. Właśnie o to tak naprawdę chodzi w tej książce – o umiejętność uczenia się. Środkiem do tego celu jest gotowanie.

#2 ODTĄD BĘDZIESZ JEŚĆ (I ŻYĆ) W WYSOKIEJ ROZDZIELCZOŚCI.

Jedzenie było dla mnie tylko dobre albo złe, ciepłe albo zimne, pikantne albołagodne. Teraz potrafię wychwycić przeróżne subtelności. To tak, jak gdybym zamienił siedmiocalowy czarno-biały odbiornik na telewizor HD - pisze Ferriss.

#3 OSIĄGNIESZ FORMĘ, JAKIEJ W ŻYCIU NIE MIAŁEŚ.

Jeśli zdecydujesz się postępować zgodnie z zaleceniami przedstawionymi w tej książce, nie będziesz musiał myśleć o przestrzeganiu diety, ponieważ została ona tu uwzględniona.

#4 WCALE NIE TRZEBA DUŻO, ŻEBY ZROBIĆ WRAŻENIE.

W ciągu pierwszych 24 godzin pokonasz drogę od przypalonej jajecznicy do osso buco,jednego z najdroższych dań w menu restauracji całego świata.

#5 GOTOWANIE ZWIĘKSZA TWOJE SZANSE NA UDANY ZWIĄZEK.

Jeżeli szukasz sposobu na poprawę jakości swojego życia seksualnego albo chceszznaleźć i zatrzymać przy sobie tę jedyną właściwą osobę, gotowanie będzie twoim dodatkowym i bardzo istotnym atutem.

#6 TO PO PROSTU DOBRA ZABAWA !To nie jest podręcznik.

Polecam traktować 4 godziny, by zostać mistrzem nie tylko w kuchni raczej jako książkę przygodową – przy czym rodzaj przygody wybierasz sam. Niniejsza książka jest zmienioną i zaktualizowaną wersją książki 4-godzinny mistrz kuchni (wyd. Laurum, Warszawa 2013).

***

To lektura dla wszystkich. Przepisy grają tu drugoplanową rolę (choć jest ich tumnóstwo). Nie sposób w krótkiej recenzji zawrzeć wszystkiego, co chciałabym na jejtemat przekazać. Książka ma ponad 600 stron pełnych interesującej treści, ciekawychzdjęć, rysunków, wykresów, tabelek, anegdot, przepisów i bohaterów, których autorspotkał podczas jej pisania.

Można ją czytać jak powieść przygodową, korzystać z niej jak z książki kucharskiej (część przepisów jest pokazana na zdjęciach krok po kroku, nawet te z kuchni molekularnej, a przy każdym z nich jest nazwisko osoby, która zainspirowała autora do przygotowania danej potrawy), nauczyć się chemii, dowiedzieć, jak przetrwać podczas czekania na pomoc po trzęsieniu ziemi (!), zaparzyć najlepszą na świecie kawę (będąc leniwym), jak opanować klasyki z kuchni światowej (omlet francuski, pieczony kurczak, zupa z zielonego groszku). Ta książka jest po prostu fantastyczna!

- Eliza Mórawska-Kmita, blog whiteplate.com


Czy możliwe jest szybkie przejście od kuchennego zera do bohatera? Od jajecznicy dokuchni molekularnej? Timothy Ferriss uczy nas, czego można się nauczyć, gotując, i jak szybko osiągnąć wysoki poziom umiejętności. Wystarczy wiedzieć, czego się uczyć,a powodzenie gwarantuje wybór dobrego przepisu. Jeśli przepis jest dobry, to nie możenam się nie udać.Przede wszystkim to jednak książka o tym, czego można się nauczyć przez gotowanie, io rozwoju osobistym, rozumianym jako uczenie się i dogłębne poznawanie nowej dziedziny, która otwiera nam oczy na nieznany nam wcześniej świat. To jedna z najlepszych książek kulinarnych, jaką mam w mojej kolekcji.

- Kamila Tokarska, blog UgotowanePozamiatane.pl

Cena rynkowa: 59.90 zł

Wybierz stan zużycia:

WIĘCEJ O SKALI

Jak by to było, gdybyś mógł osiągnąć światowy poziom w dowolnej dziedzinie w ciągu 6 miesięcy lub nawet w krótszym czasie? 4 godziny, by zostać mistrzem nie tylko wkuchni to coś więcej niż książka kucharska. To podręcznik po świecie szybkiego uczenia się.

Przywołując wskazówki i sztuczki zaczerpnięte od szachowych mistrzów, znanych szefów kuchni, profesjonalnych sportowców, sommelierów, supermodelek i wieluinnych osób, Tim Ferriss stworzył „książkę kucharską dla ludzi, którzy nie kupują książek kucharskich”, która jest przewodnikiem zarówno po sztuce gotowania, jak i po życiu. Gotowanie jest tu tylko przyczynkiem do zgłębiania istoty procesu uczenia się na poziomie meta, czyli mechanizmu, dzięki któremu da się opanować każdą umiejętność w możliwie najkrótszym czasie. I nieważne, czy chodzi o lepienie pierogów, naukę pływania, czy rzuty za trzy w koszykówce.


Czytając 4 godziny, by zostać mistrzem nie tylko w kuchni, przede wszystkim nauczysz się, jak:

  • przyswoić sobie wiedzę z 6-miesięcznego kursu gotowania w ciągu 48 godzin,
  • ugotować niesamowitego okonia morskiego w umywalce w ciągu 20 minut,
  • przyrządzić rewelacyjną ucztę clambake w kuble na śmieci.


Te same zasady pozwolą ci również:

  • nauczyć się płynnie mówić po hiszpańsku w ciągu 8 tygodni,
  • zdobyć rekord świata wtango w ciągu 5 miesięcy,
  • zrzucić od 10 do nawet 70 kilogramów dzięki diecieSlow-Carb®.

A to dopiero początek…


SZEŚĆ POWODÓW, DLA KTÓRYCH WARTO PRZECZYTAĆ TĘKSIĄŻKĘ,NAWET JEŚLI NIENAWIDZI SIĘ GOTOWANIA (TAK JAK TIM FERRISS KIEDYŚ)

#1 DOWIESZ SIĘ, JAK W REKORDOWYM TEMPIE OSIĄGNĄĆ WYSOKI POZIOM UMIEJĘTNOŚCI W DOWOLNEJDZIEDZINIE.

Można w ciągu pół roku do roku, a nawet w ciągu 6–12 tygodni osiągnąć poziom światowy i znaleźć się w gronie 5 procent najlepszych na świecie specjalistów właściwie w dowolnej dziedzinie. Właśnie o to tak naprawdę chodzi w tej książce – o umiejętność uczenia się. Środkiem do tego celu jest gotowanie.

#2 ODTĄD BĘDZIESZ JEŚĆ (I ŻYĆ) W WYSOKIEJ ROZDZIELCZOŚCI.

Jedzenie było dla mnie tylko dobre albo złe, ciepłe albo zimne, pikantne albołagodne. Teraz potrafię wychwycić przeróżne subtelności. To tak, jak gdybym zamienił siedmiocalowy czarno-biały odbiornik na telewizor HD - pisze Ferriss.

#3 OSIĄGNIESZ FORMĘ, JAKIEJ W ŻYCIU NIE MIAŁEŚ.

Jeśli zdecydujesz się postępować zgodnie z zaleceniami przedstawionymi w tej książce, nie będziesz musiał myśleć o przestrzeganiu diety, ponieważ została ona tu uwzględniona.

#4 WCALE NIE TRZEBA DUŻO, ŻEBY ZROBIĆ WRAŻENIE.

W ciągu pierwszych 24 godzin pokonasz drogę od przypalonej jajecznicy do osso buco,jednego z najdroższych dań w menu restauracji całego świata.

#5 GOTOWANIE ZWIĘKSZA TWOJE SZANSE NA UDANY ZWIĄZEK.

Jeżeli szukasz sposobu na poprawę jakości swojego życia seksualnego albo chceszznaleźć i zatrzymać przy sobie tę jedyną właściwą osobę, gotowanie będzie twoim dodatkowym i bardzo istotnym atutem.

#6 TO PO PROSTU DOBRA ZABAWA !To nie jest podręcznik.

Polecam traktować 4 godziny, by zostać mistrzem nie tylko w kuchni raczej jako książkę przygodową – przy czym rodzaj przygody wybierasz sam. Niniejsza książka jest zmienioną i zaktualizowaną wersją książki 4-godzinny mistrz kuchni (wyd. Laurum, Warszawa 2013).

***

To lektura dla wszystkich. Przepisy grają tu drugoplanową rolę (choć jest ich tumnóstwo). Nie sposób w krótkiej recenzji zawrzeć wszystkiego, co chciałabym na jejtemat przekazać. Książka ma ponad 600 stron pełnych interesującej treści, ciekawychzdjęć, rysunków, wykresów, tabelek, anegdot, przepisów i bohaterów, których autorspotkał podczas jej pisania.

Można ją czytać jak powieść przygodową, korzystać z niej jak z książki kucharskiej (część przepisów jest pokazana na zdjęciach krok po kroku, nawet te z kuchni molekularnej, a przy każdym z nich jest nazwisko osoby, która zainspirowała autora do przygotowania danej potrawy), nauczyć się chemii, dowiedzieć, jak przetrwać podczas czekania na pomoc po trzęsieniu ziemi (!), zaparzyć najlepszą na świecie kawę (będąc leniwym), jak opanować klasyki z kuchni światowej (omlet francuski, pieczony kurczak, zupa z zielonego groszku). Ta książka jest po prostu fantastyczna!

- Eliza Mórawska-Kmita, blog whiteplate.com


Czy możliwe jest szybkie przejście od kuchennego zera do bohatera? Od jajecznicy dokuchni molekularnej? Timothy Ferriss uczy nas, czego można się nauczyć, gotując, i jak szybko osiągnąć wysoki poziom umiejętności. Wystarczy wiedzieć, czego się uczyć,a powodzenie gwarantuje wybór dobrego przepisu. Jeśli przepis jest dobry, to nie możenam się nie udać.Przede wszystkim to jednak książka o tym, czego można się nauczyć przez gotowanie, io rozwoju osobistym, rozumianym jako uczenie się i dogłębne poznawanie nowej dziedziny, która otwiera nam oczy na nieznany nam wcześniej świat. To jedna z najlepszych książek kulinarnych, jaką mam w mojej kolekcji.

- Kamila Tokarska, blog UgotowanePozamiatane.pl

Szczegóły

Opinie

Inne książki tego autora

Książki z tej samej kategorii

Dostawa i płatność

Szczegóły

Okładka: Miękka

Ilość stron: 356

Rok wydania: 2018

Rozmiar: 190 x 233 mm

ID: 9788380875609

Autorzy: Timothy Ferriss

Wydawnictwo: Laurum

Inne książki: Timothy Ferriss

Broszurowa , W magazynie
Używana Okazja

Taniej o 20.80 zł 54.90 zł

Twarda , W magazynie
Używana Okazja

Taniej o 15.07 zł 99.00 zł

Ferriss Timothy
Miękka , W magazynie
Używana Wyprzedaż
Miękka ze... , W magazynie
Używana Okazja

Taniej o 20.34 zł 54.90 zł

Broszurowa , W magazynie
Używana Wyprzedaż Okazja

Taniej o 28.56 zł 36.90 zł

Broszurowa , W magazynie
Nowa Używana Wyprzedaż Okazja

Taniej o 6.95 zł 52.99 zł

72h wysyłka
Nowa Wyprzedaż

Taniej o 0.11 zł 73.00 zł

Broszurowa , W magazynie
Używana Wyprzedaż Okazja

Taniej o 22.48 zł 49.00 zł

Twarda , W magazynie
Używana
Miękka , W magazynie
Używana Okazja

Taniej o 7.57 zł 28.90 zł

Miękka , W magazynie
Używana Okazja

Taniej o 33.00 zł 49.00 zł

Opinie użytkowników
0.0
0 recenzji

Sposoby dostawy

Płatne z góry

InPost Paczkomaty 24/7

InPost Paczkomaty 24/7

13.99 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

ORLEN Paczka

ORLEN Paczka

11.99 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

Kurier GLS

Kurier GLS

12.99 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

Kurier DPD

Kurier DPD

13.99 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

Pocztex Kurier

Pocztex Kurier

12.99 zł

Darmowa dostawa od 190 zł

Kurier GLS - kraje UE

Kurier GLS - kraje UE

69.00 zł

Odbiór osobisty (Dębica)

Odbiór osobisty (Dębica)

3.00 zł

Płatne przy odbiorze

Kurier GLS pobranie Kurier GLS pobranie

23.99 zł

Sposoby płatności

Płatność z góry

Przedpłata

platnosc

Zwykły przelew info